Народна странка

Народна странка Трговиште: И после њега он

Народна странка Трговиште: И после њега он

Да је власт у Трговшту под контролом једног човека Ненада Крстића Жуће, коме не сме нико да  се супротстави у доношењу одлука и кадровању па чак ни дојучерашња председница општине Трговиште Миљана Стојановић Златковић и председника Скупштине општине Трговиште Александра Колића, говори повратак првог напредњака на челу општине Трговиште. 

Сазивање сваке скупштине се завршава неком ротацијом кадрова, али без икакве одговорности након колапса и проблема који се дешавају у вођењу локалне самоуправе. 

Деградација доскорашњег председника Скупштине Александра Колића се огледа у томе да он иде на место члана већа задуженог за буџет и финансије, а можда то има и везе са криптовалутама и прављењем електронског новца. Уназад неколико месеци неодговорност и незаинтересованост Колића огледала се у томе, да су га грађани могли видети како у радном времену тренира и џогира на стадиону у Трговишту. 

Бивша предсесница демантује саму себе како је све у реду и како нема проблема у функционисању самоуправе али никако  не говори шта је до сад радио и по ком основу је користио бенефите први човек СНС-а у Трговишту Ненад Крстић. Само неколико сати пре одржавања седнице Скупштине подноси оставку заједно са колегом Колићем, како наводи из личних разлога. 

Бивша председница дугује објашњење свим грађанима који су дали поверење њеној странци и политичкој групацији, због чега се одлучила на тај чин, да ли је приморана или се је због политичке одговорности повукла?
Док се напредњаци ротирају и играју своје политичке игре, Трговиште тоне у пропаст где је сваким даном све мање и мање људи. 

Овакве козметичке промене које служе у сврху прикривају напредњачке неспособности у управљању општине Трговиште, показује само колико су они спреми да чувају само себе не мислећи на ово мало народа који је остао да живи у Трговишту. 

С обзиром на то да је нови-стари председник општине Ненад Крстић и до сада користио кадровски стан по никоме до сада познатом основу, поставља се питање да ли ће ново кадровање довести нове људе у кадровске станове о којима смо говорили уназад неколико година. 

Оставке које смо тражили у прошлости су пале, али без одговорности. Зато захтевамо расписивање ванредних локалних избора у Трговишту, па нека данас народ на основу резултата оцени колику способност имају и даље напредњаци.

Марко Крстић
Председник ОО Народне странке Трговиште