Народна странка

Народна странка Трговиште: Скандалозно понашање Ненaда Крстића према учесницима протеста

Народна странка Трговиште: Скандалозно понашање Ненaда Крстића према учесницима протеста

Народна странка Трговиште најоштрије осууђује скандалозно понашање бившег председника општине Трговиште Ненада Крстића према учесницима протеста.

Наиме, у суботу, 27. новембра 2021. године, у Београду, у Штарк арени, одржан је велики рођендански скуп СНС странке, као и протест уједињених против  усвојеног Закона о експропријацији и Закона о референдуму. Ове догађаје обележиле су многе контрадикторности. Наиме, хиљаде људи у Штарк арени, без поштовања епидемиолошких мера, својом (не)слободном вољом аплаудира председнику Александру Вучићу.

Оно што нас је посебно дотакло, а верујемо и многе од вас, јесте срамни чин Ненада Крстића, народног посланика владајуће партије и бившег председника општине Трговиште. На видео запису, који је преплавио друштвене мреже и медије, јасно се види како он грубо насрће на мирне демонстранте, који не дају на продају своју земљу, воду, ваздух и боре се како би сачували природна богатства која би отишла у руке страним компанијама у овом случају Рио Тинту…

Како је могуће да је Ненад Крстић заборавио на одговорност према себи и другима ,у овом случају људе које је повео са собом… Укаљао је личну част и углед народа Пчиње и Трговишта. Зар се тако заступа народ,бране народни и државни интереси?

Доста нам је политике подела народа и кушкања на нереде и батињање.

Лудост је рећи да људи протествују против државе, како каже председник Србије Александар Вучић. Председниче Александре Вучићу, народ је држава, а тај исти народ протестује против неодговорне политике СНС-а и вас, јер ви нисте држава.

После свега, ОО Народне странке Трговиште осећа велику горчину и чин осуде према насиљу које спроводи владајућа партија СНС-а. Свака ситуација која има обележја мржње, насиља и гушења слободе мишљења и живљења, не сме бити занемарена. У овој земљи још увек има људи који следе моралне кодексе и устају против сваког зла, а Народна странка је једна од тих која ће увек стати на страни народа, штитећи државне интересе и људска права.


Марко Крстић,
председник ОО Народне странке Трговиште