Народна странка

Народна странка Суботица: Срамно спајање ресора младих и туризма у новој републичкој влади

Народна странка Суботица: Срамно спајање ресора младих и туризма у новој републичкој влади

Градски одбор Народне станке у Суботици, “као најмлађи градски одбор једне политичке организације у целој Србији”, реаговао је на одлуку владајуће коалиције да се министарство омладине споји са министарством туризма у новој републичкој влади, која је по њиховој оцени “срамна” јер, по ко зна који пут, маргинализује младе у Србији.

„Живимо у времену када Србију годишње напусти готово 50.000 грађана (већином млади) и то пре свега због тешке економске ситуације. Поражавајуће је што све већи број младих нема услове да нађе посао у струци, да се осамостали или заснује породицу. Србија нема јасан акциони план како да се млади задрже у земљи, док је Закон о младима из 2011. изузетно површно формулисан. Субвенције за младе брачне парове за куповину прве некретнине су неприступачне за већину грађана и до те мере закомпликоване да се губи њихов смисао”, наводи се у саопштењу.

Све досадашње одлуке Владе, које је „требало да олакшају живот младима”, оцењује суботички одбор на крају, имале су “искључиво популистичку реторику, док су последице вођења неозбиљне политике на овом пољу евидентне”.