Народна странка

Народна странка Сента: Злоупотреба доделе новчане помоћи најсиромашнијим грађанима општине Сента

Народна странка Сента: Злоупотреба доделе новчане помоћи најсиромашнијим грађанима општине Сента

Недопустиво је да се новчана помоћ најсиромашнијима дели на основу партијске припадности Покрајинска влада је oпштини Сента доделила средства у висини од 3,6 милиона динара, у сврху подршке социјално најугроженијим категоријама становништва - пензионерима са ниским примањима и корисницима социјалне помоћи. Петочлана комисија именована од стране Општинског већа општине Сента саставила је ранг листу са именима 240 грађана, који су остварили право на субвенцију за куповину огрева у износу од по 15.000 динара. Званичници општине су у више наврата изјавили да ће главни критеријум за доделу субвенција бити финансијски положај грађана, то јест да ће новчана помоћ бити додељена онима којима је она најпотребнија. 

Имајући у виду чињеницу да су се локалном одбору наше странке јавила социјално угрожена лица са веома ниским или никаквим примањима, која нису добила финансијску помоћ, а да су истовремено право на субвенцију оствариле особе које имају већа примања, може се закључити да новац није додељиван у складу са прокламованим критеријумима. С обзиром да су према расположивим информацијама једнократну новчану помоћ добила пре свега лица блиска Савезу војвођанских Мађара и Српској напредној странци, постоји основана сумња да је у питању злоупотреба буџетских средстава од стране владајућих странака. 

Народна странка Сента сматра да је дискриминација социјално најугроженијих категорија становништва по било ком основу, па тако и према страначкој припадности, нехумана и апсолутно недопустива. Пружање помоћи грађанима Сенте који живе на рубу егзистенције не сме бити условљена било чиме. Учинићемо све што је у нашој моћи да Сенту што пре ослободимо бескрупулозних локалних владалаца, којима је лична корист и интерес изнад свих закона и моралних принципа.

Општински oдбор Народне странке Сента