Народна странка

Народна странка Сента: Захтев локалној власти да информише грађане о квалитету воде

Народна странка Сента: Захтев локалној власти да информише грађане о квалитету воде

С обзиром на то да се претходних дана у медијима појавила информација да је на основу анализе коју је спровео Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, вода из сенћанског општинског водовода по физичко-хемијским својствима и микробиолошки сто одсто неисправна, председница ОО Народне странке Сента је 25. 10. 2022, предала је званичан Захтев на писарници Општине Сента, у коме захтевамо од председника општине Рудолфа Цегледија да у најкраћем року информише грађане Сенте о квалитету и здравственој исправности воде за пиће.

ОО Народне странке Сента инсистира на томе да се грађанима дају тачне инструкције у које сврхе се може користити вода из јавног водовода, пре свега кроз одговоре на следећа питања: Да ли је вода за пиће? Може ли се користити за кување и припремање хране? Да ли је погодна за коришћење у санитарно-хигијенске сврхе?

Уколико вода из градског водовода није за пиће и кување, позивамо општинско руководство и Јавно комунално-стамбено предузеће да хитно предузму одговарајуће мере за побољшање њеног квалитета, а до тада снабдевање грађана пијаћом водом треба обезбедити путем цистерни које би биле распоређене на неколико локација у граду. 

Имајући у виду да се ради о здрављу свих грађана Сенте, очекујемо брзу реакцију надлежних!

Наташа Адеми
председница ОО Народне странке Сента