Народна странка

Саша Арсић: Вучићу није сметала ни застава Косова у Паризу

Саша Арсић: Вучићу није сметала ни застава Косова у Паризу

Политички представници Срба који су у коалицији на власти са албанским странкама, сматрају да су државни органи Србије ти који треба да реагују због постављања заставе Албаније на згради општине Бујановац поводом дана државности те земље. Представници Албанаца су јутрос, као и сваког 28. новембра од 2002. године, поводом националног празника Албаније, на згради општине истакли заставу те земље.

Саша Арсић, члан Општинског већа и окружни координатор Народне странке, истиче да је ово проблем из надлежности државних органа: “Држава треба да реши да ли је дозвољено да се за време оваквих празника на јавним местима могу истицати симболи и заставе других држава.  Али, актуелна државна власт не реагује поводом тога ни у Прешеву а ни у Бујановцу” рекао је Арсић и додао да су у Бујановцу сви градјани напети.

“А напети су због ових нових термина у речнику председника Вучића као што су разграничење, постизање споразума са Косовом које ће омогућити Косову улазак у све међународне институције тако да не бих износио лични став по питању овог. Видео сам да председнику Вучићу застава Косова није сметала у Паризу а имао је добар поглед из позадине на исту” нагласио је  је Арсић.

Арсић је нагласио да су Срби у Бујановцу живели, сада живимо и живеће заједно и са Албанцима и са Ромима са којима делие исте проблеме као што су незапосленост, одлазак младих из ове општине тако да се сви заједно морамо потрудити да живимо боље, завршава Арсић.