Народна странка

Народна странка Раковица: Општина систематски уништена од стране напредњака

Народна странка Раковица: Општина систематски уништена од стране напредњака

Општина Раковица још увек нема свог председника иако је од завршетка локалних избора протекло безмало три месеца. Грађани са разлогом негодују, јер сматрају да су се проблеми нагомилали, а да у протеклих осам година готово ништа није урађено на решавању истих. Виђенији напредњаци не отимају се за функцију председника општине, док локални напредњачки шериф Мирослав Мичличковић сматра да то место није његов политички калибар, не марећи притом за интересе грађана. Шеф раковичких напедњака је, додуше, засео у фотељу председника општине 2012. године, али је већ следеће године брже – боље побегао на нову функцију и у фиокама оставио сва предизборна обећања.

Да ствари заиста тако стоје, да се интереси и стрпљење грађана олако схватају,  могли смо недавно да се уверимо приликом конституисања локалног парламента и постављења првих функционера. На место председника локалне скупштине постављен је девојчурак са много завршених курсева и без дана радног стажа, а за секретара исте локални јуришник који се истицао у тучама и нападима на политичке неистомишљенике. Неки би то можда назвали и напретком у односу на досадашња кадровска решења, када су се на челним позицијама општине налазили месари, портири, куварице, глодачи и стругари. Њих је предводио председник општине Владан Коцић, за кога кажу да није погонски, већ прави инжењер, али и да је у питању кадар који је правио катастрофалне грешке у најтежим тренуцима за институције које је предводио.

Грађани су на последњим изборима препознали овакав неозбиљан приступ пословима вршења власти и двотрећински су бојкотовали изборе које су на основу претходног искуства доживели као купљене, намештене и покрадене. Становници Раковице гуше се у корову, прљавштини, прљавим улицама, парковима, тротоарима, неиспражњеним контејнерима, њихове домове населили су комарци, смрдибубе и стршљенови, уличне светиљке зарасле су у грање, прометне улице нису асфалтиране деценијама, загушени су канализациони токови, нека насеља још немају воду, канализацију, превоз или гас, немају паркове, игралишта, или нису одржавани, сваке зиме улице су до пролећа прекривене снегом, а током целе године становници су тровани из нелегалних постројења за уништавање опасног отпада. Висока трава на зеленим површинама постала је рај за пацове, мишеве и змије.

Сав новац из буџета уплаћује се фирмама које испостављају нереално високе фактуре и повезане су са напредњацима, средства се троше на концерте и приредбе најнижег ранга, бесмислене и више пута урађене исте послове и јефтину забаву. Током октобра прошле године, општинска Управа расписала је јавни тендер и купила беле јакне са ознакама Српске напредне странке. Том приликом потрошено је 20 хиљада евра, а да становници Раковице по ко зна који пут нису имали никакве користи од тога, већ искључиво и само штету. Тужилаштво до данас није реаговало.

Раковица више не сме да буде место за удомљавање страначких војника који имају заслуге за лепљење плаката и убацивање летака у сандучиће. Раковица за себе жели много више, јер грађани заслужују власт која ће водити рачуна о њиховим интересима, а не страначким, као што заслужују власт која ће да стане на пут напредњачком терору и деструкцији који уништавају Раковицу већ пуних осам година.

Повереништво Народне странке Раковица