Народна странка

Народна странка Раковица: Напредњачки криминал у пуном замаху

Народна странка Раковица: Напредњачки криминал у пуном замаху

Напредњаци у Раковици настављају са бесомучним трошењем, крађом и расипањем народног новца. После пикника за чланове СНС у природи и рибље чорбе од 300.000 динара која је припремана за председника општине и његову свиту, на ред је дошла и крађа новца кроз другу ставку "Раковичког лета".

Ова манифестација већ годинама служи напредњацима да напуне своје и џепове својих верних сарадника. За укупно осам сати рада у четири дана, дечји аниматори чија је сатница око 6000 динара, овог пута исплаћени су са ни мање, ни више, него 600.000 динара!

Овим путем јавно постављамо питање општинским властима - где је завршило 552.000 динара, односно разлика између тржишне цене услуге у укупном износу од 48.000 динара и 600.000 динара, колико је Градска општина Раковица исплатила на име ових услуга? Докле мислите да тако разбацујете новац пореских обвезника? Да ли мислите да грађани не знају које су цене производа и услуга у Србији? Докле мислите да својим члановима исплаћујете десетоструко више износе за њихову робу и услуге?

Народ воли да каже да онај ко краде уједно и лаже. Напедњачка безобзирна и безобразна власт ухваћена у крађи, лицемерно покушава да објасни да су то средства добијена од Града Београда, и да се ваљда надају да неће бити важно што су покрадена.

У само неколико дана "напредњачког лета" опљачкано је, односно преплаћено, више од 800.000 динара народног новца, од укупно утрошених 900.000 динара. Корумпирана напредњачка власт на сваки динар потрошен на грађане, ставља осам динара себи у џеп. За неколико дана следи пројекција на отвореном три нискобуџетна играна филма, по цени од 1.1 милиона динара!?

Да је срећа да постоји само то једно напредњачко лето, него се то ради и на јесен, зими, у пролеће, дању, ноћу и свих 365 дана у дугих девет година криминалне владавине. И све то пута 250 општина и градова у Србији, пута републички и покрајински ниво где новац цури као кроз сито и решето.

Док Раковица бахато троши и краде, стално помиње  и наводни дуг претходне власти, који су они "домаћинским" пословањем вратили. И стално нас је срамота што општину воде такви лаици, који не знају да државни органи увек имају расходе и гарантоване приходе, и да се те две ставке никада не посматрају одвојено. У свакој београдској општини чак и напредњаци имају економисте који не лупетају овакве глупости о буџету и нису затекли никакав "дуг". Немојте више, срамота нас је због вас, зашто баш Раковици да западну најглупљи напредњаци...

Када је већ претходна власт у питању, уз све мане и необичности, они су изградили чак  два обданишта у Раковици, све најпрометније саобраћајнице биле су квалитетно и ажурно одржаване, нису се сликали и хвалили "реконструкцијом" улица од 80 метара и две клупице, изградили су бројне спортске терене и паркове које су напредњаци накнадно "свечано" отварали као да су њихови и нису деци фарбали лица индијанским шарама, него су им куповали лаптопове и школске уџбенике.

И саму општинску управу су унапредили и дигитализовали њен рад и пословање. Уведени су ИСО и други стандарди квалитета у раду. Данас у општинској згради уместо сертификата о квалитету на зидовима висе слике диктатора испод којих седе напуцане напредњакуше, несвршене средњошколке козметичке струке, компјутере на радним столовима замениле су "флајке" алкохолних пића и телефони за ботовање, грађане Раковице вређају општински службеници који не знају да у српском језику постоје речи са више од седам слова, напредњачке агриколе у зграду долазе да обаве физиолошке потребе, наједу се и напију, ако може на рачун Општине.

У протеклих годину дана, криминална власт запослила је у Управи ГО Раковица без објаве конкурса више од 30 страначких кадрова са неодговарајућом стручном спремом и уз кршење прописа о испуњавању миминалних законских услова . Са друге стране, сви запослени који нису чланови Српске напредне странке, међу њима и чланови Народне странке, дискриминисани су по политичкој основи и противзаконито су почетком претходне године премештени на неодговарајуће послове ван општинске зграде, како не би били сведоци криминалних радњи општинских власти.

Народна странка Раковица