Народна странка

Предраг Делић (Крагујевац): Подсећање за градоначелника Дашића

Предраг Делић (Крагујевац): Подсећање за градоначелника Дашића

Пре неколико дана Градски одбор Народне странке се обратио јавности саопштењем, у вези са безразложним одлагањем почетка грејне сезоне до 1. новембра. С обзиром на то да је изостала било каква реакција од страних градских власти, а које је очигледно потребно више пута подсећати, како би се пробудили из зимског сна, принуђен сам да се на овај начин обратим градоначелнику града Крагујевца, господину Дашићу, као и осталим градским челницима.

Подсећам господина Дашића, ако већ сам није осетио, да је температура у последње две ноћи била испод 5 степени, па је фрапантно настојање актуелних градских власти да истраје у својој намери и не укључи грејање грађанима града Крагујевца, бар у мањем обиму, па чак и да то не узме у разматрање.

С обзиром на то да овако ниске температуре посебно тешко падају старијим суграђанима, очигледно је колико сте дистанцирани од потреба најугроженијих у овом граду и колико вам је до њих стало.

Поред тога, ако знамо да су школе и вртићи такође остали без имало грејања, па су на тај начин и наши најмлађи угрожени, последњи изборни слоган СНС-а „За нашу децу“, добија свој пуни смисао у овом граду.

С обзиром да, по природи свог посла, долазим из сфере здравства, и да знам које и какве последице може изазвати ово „играње“ са здрављем наших суграђана, питам господина Дашића да ли је јефтиније грејање и стопирање узрока или лечење и директна борба са последицама?

Такође, питам да ли се уопште размишљало о повећаној потрошњи електричне енергије како би се загрејали хладни станови, а чујемо апеле са свих страна да се електрича енергија штеди на сваки могући начин. Наравно, рачуне за електричну енергију ће плаћати нико други до грађани.

Апелујем поново да се бар у неком обиму пусти грејање и колико-толико загреју радијатори, јер последице ваше досадашње неодговорности могу бити несагледиве.

Свесни смо да су ваши овакви потези добро оцењени у врху ваше странке, на месту, где послушници увек одлично пролазе, као и у сваком ауторитарном режиму, али апелујем на ваш здрав разум и опет вас подсећам да имате обавезу и одговорност према грађанима града Крагујевца. Енергетика д.о.о. има уговорну обавезу да испоручује грађанима топлотну енергију и свако једнострано непоштовање уговора вуче последице.
 

др Предраг Делић
председник Градског одбора Народне странке