Народна странка

Народна странка Пожаревац: Средства за превоз путника додељена неподобним предузећима

Народна странка Пожаревац: Средства за превоз путника додељена неподобним предузећима

Градски одбор Народне Странке Пожаревац најоштрије осуђује прихватање неповољних тендерских понуда у области превоза путника на територији града. Када говоримо о јавно – приватном партнерству, након седам деценија вршења превоза путника на територији општине, овај посао је додељен мање подобним предузећима, а не најбољем понуђачу, те се као разлог одбијања наводи да компанија "Arriva Litas" не здовољава техничким и пословним капацитетима услове јавне понуде. Посао је додељен фирми "Дуга" из Петловаче код Шапца и фирми "Континентал" из Куле код Малог Црнића. Како су се сви грађани могли и уверити, на протесној вожњи центром града компаније "Arriva Litas", ова компанија поседује нове аутобусе које је намеравала да стави на располагање у ове сврхе. Неулазећи у то да ли су предузећа која су добила на јавном надметању, то добила из разлога бесплатног превоза путника, а за потребе владајуће странке у време одржавања митинга, постављамо следећа питања:

1. Обзиром да компанија из Пожаревца запошљава велики број људи са територије наше општине, да ли се размишљало о одржању радних места истих, или се иде на додатни удар незапослености у овом граду?

2. Да ли се размишљало о великом броју локалних предузећа који послују са овом компанијом, од којих град убира порез и на које ће оваква одлука индиректно утицати, односно на смањење пословног прихода, те потенцијално угрозити још радних места?

3. Претходна два питања произилазе из чињенице да је уговор потписан на период од 15 година. Како је могуће да у будућем периоду не дајете икакву шансу у натицању за овај посао ниједној другој фирми, стављајући преудијенцију да бољи понуђач неће постојати?

4. Колико ће, за период од 15 година на колико је уговор парафиран, буџет града бити оштећен?

Овом приликом постављамо питање и новопостављеном градоначелнику:

1. Поштовани грдоначелниче, да ли ћете се позабавити овом тематиком и спречити штетност оваквог уговора по град?

2. Хоћете ли стати уз запослене суграђане или је партијска послушност и подобност неприкосновена?

Градски одбор Народне странке Пожаревац