Народна странка

Народна странка Петровац на Млави: Смена начелника Службе за лабораторијску дијагностику политичка одлука

Народна странка Петровац на Млави: Смена начелника Службе за лабораторијску дијагностику политичка одлука

Вршилац дужности директора Опште болнице Петровац на Млави, др мед. Бранко Лукић, изменом анекса уговора о раду, сменио је са места начелника Службе за лабораторијску дијагностику др мед. специјалисту клиничке биохемије Мирослава Томовића.

Овај чин, који се може сматрати политичком одлуком ВД директора, учињен је изменом уговора о раду, односно доделом анекса уговора којим се запосленом начелнику мењају одредбе уговора укидајући додатак на руковођење. Измена уговора у смислу анекса уговора о раду уследила је без претходог образложења, писменог или усменог упозорења, на шта по основу Закона о раду, ВД директора има законску обавезу. Притом, против смењеног начелника Службе за лабораторијску дијагностику ОБ Петровац на Млави, до сада није покренут, нити је вођен дисциплински поступак који би могао да доведе у питање разлог за овакву незакониту одлуку ВД директора.

Претпоставља се да се ВД директор на овај корак одлучио због захтева смењеног начелника Службе за пружање информације од јавног значаја у вези са доделом награда за запослене медицинске и немедицинске  раднике који су били ангажовани на лечењу и сузбијању инфекције  вируса корона. Наиме, одлуком ВД директора, Служба за лабораторијску дијагностику ОБ Петровац на Млави није била предвиђена стимулацијом односно наградом од стране вд директора иако је активно учествовала у лечењу пацијената и сузбијању инфекције вируса корона радећи анализе како за пацијенте Ковид амбуланте Дома здравља тако и за болеснике Ковид болнице.

На место начелника Службе, привремено је постављена биохемичарка са нижом стручном спремом од специјалисте биохемије, а по шеми родбинских веза које има са породицом председника општине Петровац на Млави, јер се иста води као ''будућа снаја'' оца председника пштине са којим ВД директор има врло присне пријатељске односе.

Народна странка Петровац на Млави