Народна странка

Народна странка Параћин: Председница СО Славица Јовановић да хитно поднесе оставку

Народна странка Параћин: Председница СО Славица Јовановић да хитно поднесе оставку

И последња седница Скупштине општине Параћин је прошла уз хаос, кршење закона и Пословника о раду, али и уз укидање јавности у раду Скупштине, а све то да би се сакриле крађе и мућке параћинске СНС власти.

Седница је почела са више од сат времена закашњења, будући да напредњаци нису имали кворум за рад, јер су неки њихови одборници одбили да дођу на седницу и буду гласачка машина за пљачку локалних напредњачких тајкуна, да би уследило хитно позивање одборника СНС да хитно дођу на седницу, уз најгрубље претње и увреде.

Врхунац хаоса је избио када је неука председница Скупштине самовољно одлучила да укине јавност седнице, која је гарантована законом и Пословником о раду, тако што је са седнице удаљила уредно акредитиваног новинара. Одборници опозиције су се побунили, указујући на кршење Пословника о раду, али их је председница Скупштине извређала и позвала полицију, која је, на захтев председнице, истерала новинара са седнице. Каква брука! Да ли ће и на свим наредним седницама бити присутна полиција, па ће одборници гласати под претњом оружјем и пендрека?

Због свега горе наведеног, дакле, због нестручности и незнања, због бахатости, због елементарног непознавања парламентарног рада и понашања у парламенту, као и због константног кршења закона и Пословника о раду Скупштине општине Параћин, одбор Народне странке у Параћину тражи од председнице Скупштине, Славице Јовановић, да хитно поднесе оставку на ову функцију и да, својим понашањем, прекине да и даље урушава углед ове институције.

Народна странка Параћин