Народна странка

Народна странка Панчево: Покренути Канцеларију за младе

Народна странка Панчево: Покренути Канцеларију за младе

Градски одбор Народне странке Панчево подржао је иницијативу коју су поднеле невладине организације и појединици, где захтевају да се поново успостави рад Канцеларије за младе.
 
„Захваљујући омладинском активизму, наш град је 2007. године био први који је отворио Канцеларију за младе. Активном омладинском политиком, Панчево је 2009. године добило престижну награду ’’МладГрад’’, због изузетних резултата како невладиног сектора тако и саме Градске управе.
 
Тренутна власт је више пута показала да јој је брига о младима на последњем месту, а један од доказа јесте и непостојање Канцеларије за младе више од годину дана. 

Срамотно је да град, који је последњих петнаест година познат по омладинском активизму, дође у овакву ситуацију. Захтевамо од надлежних, да озбиљно схвате ову иницијативу невладиног сектора и да хитно и без одлагања успоставе рад ове канцеларије. Јасно нам је да кроз рад ове канцеларије не могу да завршавају своје сумњиве финансијске послове, али их упозоравамо да млади не смеју бити монета за поткосуривање, већ се у њих мора улагати, како бисмо учинили све да остану у свом граду и својој земљи. Пружамо пуну подршку невладином сектору и очекујемо хитну реакцију надлежних“, наводи се у саопштењу Народне странке Панчево.