Народна странка

Народна странка Палилула: Нeисправна пијаћа вода у насељу Падинска Скела

Народна странка Палилула: Нeисправна пијаћа вода у насељу Падинска Скела

Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ објавио је извештај о здравственој исправности воде за пиће јавних водовода и водних објеката у Републици Србији за 2020. годину.
У резултатима спроведених испитивања узорака воде за пиће у 2020. години показано је да је у Републици Србији укупно регистровано 15 водовода са микробиолошком неисправношћу, што чини проценат од 9,6 одсто водовода у више од 5 одсто испитиваних узорака воде на годишњем нивоу.

Један од узоркованих водовода у којем је утврђена микробиолошка неисправност воде јесте и водовод у Падинској Скели са износом од 7 одсто неисправности пијаће воде. Падинска Скела је насеље у београдској градској општини Палилула, површине 216,2 км2 и броји преко 9 000 становника.

Општински одбор Народне странке Палилула апелује на надлежне институције се хитно предузму неопходне мере које би довеле до потпуне хигијенске исправности пијаће воде у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће ( „Сл. лист СРЈ“, бр. 42/98 и 44/99 и „Сл. гласник РС“, бр. 28/2019). Овим Правилником се прописује хигијенска исправност воде за пиће која служи за јавно снабдевање становништва или за производњу намирница намењених продаји.

Сматрамо да грађани Падинске Скеле треба да буду упознати и информисани о резултатима испитивања воде како им не било угрожено здравље и како би се могле предузети одређене превентивне мере за заштиту од последица конзумирања микробиолошки неисправне пијаће воде и још једном наглашавамо и апелујемо на надлежне институције да у најкраћем могућем року доведу исправност воде за пиће на задовољавајући ниво.

Народна странка Палилула

ИЗВЕШТАЈ O ЗДРАВСТВЕНОЈ ИСПРАВНОСТИ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ ЈАВНИХ ВОДОВОДА И ВОДНИХ ОБЈЕКАТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ ЗА 2020. ГОДИНУ