Народна странка

Новаковић: Криминални режим прераста у крвави

Новаковић: Криминални режим прераста у крвави

Посланици групе Алтернатива за Војводину међу којима је био и председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислав Новаковић, избачени су из сале Скупшине Војводине након што су развили транспарент „слободни медији, слободни избори, слободне институције“ истичући да је у Србији „сахрањена демократија“.

Новаковић је истакао да смо сведоци насиља које није више само вербално већ је прешло у физичко, а да „криминални режим Александра Вучића прераста у крвави“.   

„За разлику од претходних избора на којима су организоване криминалне групе учествовале у кампањи СНС-а, у Лучанима је злоупотребљен државни апарат оличен у Дијани Хркаловић. То значи да улазимо у завршну фазу диктатуре у којој су злоупотребљени сви институционални и ванинституционални механизми и ресурси“, рекао је Новаковић.

Посланик СНС-а Миленко Јованов вербално је напао Новаковића и поручио му да „данас носи налепницу, а сутра наногицу“.

Новаковић је изјавио да је јасно да “нису полиција и тужилаштво ти који хапсе, нити је судство оно које пресуђује. То је само и искључиво Српска напредна странка”.

Протествујући против насиља над опозицијом и свим грађанима Србије, посланици су раније најавили да неће учествовали у раду Скупштине поводом гласања о буџету Војводине за 2019. годину.