Народна странка

Неспособношћу градске власти и небригом надлежних министара, Крагујевац дефинитивно на крају ћор-сокака

Неспособношћу градске власти и небригом надлежних министара, Крагујевац дефинитивно на крају ћор-сокака

"Моравски коридор" или 110 километара пута који ће преко Појата и Прељине  повезивати европске коридоре који пролазе кроз Србију, потписом Меморандума о разумевању и сарадњи између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и америчке компаније Бахтел, дефинитивно ће четврти град у Србији оставити без комуникације са ауто путевима.

Да нас модерне саобраћајнице заобилазе као киша око Крагујевца једнако су се потрудили сви којима је у елементарном опису посла управо супротно од онога што раде...крагујевачке власти да обезбеди проходност за остварење локалних интереса  у Влади Србије и сама Влада која се понаша као да не зна да је Крагујевац привредни, здравствени, универзитетски, историјски и културни центар земље и региона. Једина веза са Коридором 10 је ауто пут Крагујевац - Баточина у дужини од двадесетак километара, који ни после 14 година од почетка изградње није приведен крају.

Не само да није завршен, већ пут који повезује Крагујевац са коридором има тек привремену дозволу, иако је небројано пута послужио као сценографија за фотографисање, како представника локалне тако и републичке власти. Подсећања ради министарка за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Зорана Михајловић обећала је да ће Крагујевац ову везу са коридором добити 2017. и да ће исте године почети и изградња обилазнице око града ... Од тог обећања прошле су две године.

Све наведено јасно упућује на потпуни аматеризам актуелне власти на свим нивоима, градском и републичком. Повереништво Народне странке у Крагујевцу позива власт да нас разувери у ове тврдње и да обавести јавност да ли је уопште расписан тендер за израду пројектне документације за деоницу пута кроз Баточину и да ли је извршена експропријација која је основни предуслов за расписивање главног тендера и избор извођача.

Повереништво Народне странке у Крагујевцу сматра да лажна обећања која годинама добијамо од локалних и републичких политичара везано за ову тему вређају интелигенцију Крагујевчана, али и озбиљно наводе на помисао да се ради о нескривеној намери да Крагујевац буде кажњен и изолован од европских копнених путева.