Народна странка

Народна странка Врање: Пала киша, распале се улице

Народна странка Врање: Пала киша, распале се улице

Иако смо, не тако давно, критиковали локалну власт да се улице у Врању налазе у катастрофалном стању, да се након извођења грађевинских радова на водоводној и канализационој мрежи градске саобраћајнице раскопавају и исте се не враћају у првобитно стање, нажалост, догодило се управо оно што смо говорили да ће се догодити.

Наиме, након јаког невремена које је и веће количине кише која је пала, све улице на којима су извођени радови, а нису враћене у првобитно стање, односно нису асфалтиране већ су само затрпане земљом или туцаником, сада постају потпуно неупотребљиве за саобраћај јер је велика количина воде испрала сву земљу и туцаник којом су канали где су прошле цеви затрпани.

Овако недовршене улице стоје већ дуже време, нарочито Косовска улица, немаром руководства града и градоначелника, којег није брига како му град изгледа, какве су му градске саобраћајнице и у каквом се катастрофалном инфраструктурном стању град налази.

Тако незавршене улице поред тога сто ремете нормалан ток саобраћаја, сада после јаче кише постају потпуно неупотребљиве и такве ће остати до поновног санирања.

Е, сада се поставља питање ко ће то непотребно санирање да плати? Зашто улице нису на време асфалтиране као што смо апеловали, већ ће се сада плаћати дупли и непотребни трошкови?

Ко ће сносити одговорност што саобраћај неко време неће функционисати те ће се стварати још веће гужве у саобраћају? Ко ће сносити одговорност за немар и беспотребно трошење новца грађана Врања на поновну санацију ових улица?

Оно што је једино јасно јесте чињеница да Врање никада није имало неспособнију градску власт и још неспособнијег градоначелника након којих ће остати разорне последице и ненадокнадива штета.


Народна странка Врање