Народна странка

Народна странка Врање: Власт натоварила Врањанцима дуг од још 500 милиона

Народна странка Врање: Власт натоварила Врањанцима дуг од још 500 милиона

Као и увек, Градски одбор Народне странке Врање пажљиво је пратио и јучерашњу седницу скупштине града.

Раније смо упозоравали да је усвојени буџет града нереалан и лоше испланиран, те да ће у будућности морати да дође до ребаланса буџета, а то се је управо и десило, те је једнопартијска скупштина на јучерашњој седници усвојила предлог о новом задуживању града у износу од 500 милиона динара.

Овакво ирационално задуживање и недомаћинско понашање руководства само говори о томе колико су неспособни да привређују и управљају градом на адекватан начин, у интересу свих грађана, те се захваљујући њима, град налази у озбиљним проблемима, будући да нема инвестиција јер за све ово време ниједан инвеститор није дошао у Врање али је зато отишао „Геокс“ и оставио 1.200 радника без посла.

Обећања председника Александра Вучића да ће наћи решење и запослити све раднике „Геокса“ који су остали без посла је била прича за наивне, с обзиром да је једва 200 радника „Геокса“ збринуто.

На јучерашњој седници скупштине града поред задуживања од 500 милиона, ребалансом буџета предвиђено је да издвајања за спорт, са досадашних 120 милиона, буде повећано на 150 милиона динара.

Као што видимо, катастрофално стање у врањском спорту није последица недостатка новца и слабих издвајања из буџета, већ је последица неспособности и незнања већника за спорт Ненада Ђорђевића којег градоначелник награђује са додатних 30 милиона динара за ресор који води, уместо да га смени.

Да је ова власт неспособна и недорасла ситуацију у којој се наша држава и наш град налазе огледа се у чињеници како је скројен буџет.

С обзиром да је несташица основних животних намирница, да је животни стандард грађана у паду, да је куповна моћ све слабија новац је требало преусмерити на пољопривреду и производњу хране. Међутим, ова власт нити зна шта ради нити има стратегију за наступајући период.

Такође, требало је издвојити и већа средства за социјална давања с обзиром да све више људи остаје без посла.

И на крају, чак и када би се у нашој земљи организовало такмичење за најнеспособнију локалну власт, врањски напредњаци би освојили друго место јер би били неспособни да освоје прво.

 

Народна странка Врање