Народна странка

Народна странка Вождовац: Више улагати у школе, безбедност деце је приоритет

Народна странка Вождовац: Више улагати у школе, безбедност деце је приоритет

Са Основне школе "Змај Јова Јовановић" у општини Вождовац се због јаког ветра одвалио део крова и пао испред улаза у школу. Срећом, није било повређених и страдалих јер су ученици на распусту.

Одлазећи председник општине Александар Савић и актуелни режим хвале се бројем обновљених и адаптираних школа иако су те адаптације пре свега козметичке природе и служе првенствено за политички маркетинг.

Режим је већ много пута показао своју неспособност, нестручност и незаинтересованост за реалне проблеме грађана. Упркос томе, код оваквих случајева не сме изостати реакција јавности јер је реч о безбедности деце.

Неко ће рећи да је то последица елементарне непогоде и виша сила и да се овакве ствари дешавају. Међутим, чињеница да на овом подручју дувају јак ветар и кошава није нека неуобичајена појава.

Зато захтевамо да се хитно обави инспекција и провера безбедности кровова и целокупних објеката у којима бораве деца, а режиму поручујемо да ћемо након преузимања одговорности за управљање општином преиспитати све њихове штетне уговоре и одлуке, као и да ће бити процесуирани сви који су се огрешили о закон.

Бошко Шиндић,
професор филозофије, председник Општинског одбора Народне странке Вождовац