Народна странка

Ивана Парлић: Градоначелница Ужица нема морално право да деци говори о поштењу

Ивана Парлић: Градоначелница Ужица нема морално право да деци говори о поштењу

Поводом обраћања новоизабране градоначелнице Ужица Јелене Раковић Радивојевић ђацима првацима у Основној школи "Нада Матић" у Ужицу, Народна странка Ужице упозорава представнике нелегитимно изабраних органа локане самоуправе, пре свега градоначелницу да не користе децу у сврху политичке индоктринације и изоставе  седмогодишњаке из политичке манипулације.

Иако су сви грађани Србије изложени грубој политичкој пропаганди, обраћање функционера Српске напредне странке деци првог дана њиховог школовања превазилази све границе пристојности и супротна је начелима посебне заштите коју дугујемо деци.

У свом обраћању градоначелница Ужица позива децу да буду добри ђаци, заврше факултет и буду поштени.

Градоначелница Раковић Радивојевић се директно обратила најмлађим ђацима и зато се Народна странка Ужице обраћа директно градоначелници:

Госпођо Раковић Радивојевић, Ваш лични пример Вам одузима право да се обраћате деци града Ужица, јер сте и поред завршеног факултета и дугогодишње лекарске праксе стали уз изборну крађу, медијско злостављање грађана, стали сте уз власт која је старцима отела пензије а младима предложила чланство у Српској напредној странци као једину будућност.

Странка којој Ви припадате спровела је невиђени изборни терор над грађанима Србије и обесмислила изборни процес. За Вашу странку су гласали углавном уцењени, застрашени и преварени грађани Ужица. Гласали су да не изгубе или да добију посао. То је срамно за једну земљу у којој деца у школи уче најлепше стихове о слободи и која је у борби за слободу изгубила многе младости.

Вашим пристанком да будете део власти, изабрали сте да не видите безбројне примере пљачке, отуђивања јавних добара, отимања институција од грађана, као и обесмишљавање скупштине и укидање демократије. Чланством у СНС-у изабрали сте да будете сагласни са гажењем Устава и успостављањем аутократског режима који је изборни поступак претворио у бесрамно понижење грађана Србије. Део сте странке која је скоро обесмислила школовање у Србији. Део сте дружине која купује дипломе и плагира докторате. Зато немате морално право да првацима говорити о поштењу. Њихови родитељи вам не верују. Многи од тих ученика ће у будућности знати да се кривично дело може учинити и нечињењем и ћутањем и пристанком. А то је, госпођо Раковић Радивојевић, далеко од поштења.

 

Ивана Парлић,
повереник Народне странке Ужице