Народна странка

Народна странка Краљево: Тужилаштво потврдило – несразмерно додељена средства медијима из локалног буџета

Народна странка Краљево: Тужилаштво потврдило – несразмерно додељена средства медијима из локалног буџета

Председник Градског одбора Народне странке Краљево Стефан Станчић изјавио је да је Више тужилаштво у Краљеву на захтев Народне странке установило како је једном медију из локалног буџета додељено несразмерно много средстава и да је тај случај пребачен у надлежност одељења тужилаштва за сузбијање корупције.

Народна странка је раније саопштила да је из градског буџета само једном медију, који подржава напредњачку власт, додељено колико и осталим медијима заједно, и затражило поништавање решења о додели средстава.

Посебно одељење тужилаштва за сузбијање корупције ће размотрити кривичну пријаву против Н.Н. лица за злоупотребу службеног положаја.

„Тужилаштво је потврдило наше сумње да у процесу доношења срамног решења постоје елементи који ће бити предмет истраге посебног одељења за борбу против високе корупције и организованог криминала“, навео је Станчић.

Станчић је истакао да постоји перфидна намера власти у Краљеву да угуши све демократски оријентисане медије, што озбиљно доводи у питање слободу говора, а у крајњој инстанци води ка суспендовању демократије у Краљеву.

„Градски одбор Народне странке Краљево ће наставити борбу кроз институције за поштовање закона, законито трошење буџетских средстава и слободу  говора и медија“, навео је Станчић.