Народна странка

Народна странка Гроцка: Грађани немају воду, власт ређа лажна обећања

Народна странка Гроцка: Грађани немају воду, власт ређа лажна обећања

Ближи се крај године која је означена као кључна за решавање водоснабдевања исправном пијаћом водом за становнике београдске општине Гроцка.

Актуелна власт је у кампањи 2018. године ишла од места до места и обећавала исправну воду из система Макиш-Младеновац. 

Обећавали су, не трепнувши, да ће до краја 2018. године на водоводну мрежу бити прикључени Калуђерица, Лештане и Винча; 2019. године воду је требало да добије Ритопек; 2020. године Врчин, Заклопача, Гроцка и Бегаљица, а 2021. године Умчари, Пударци, Дражањ, Живковац, Брестовик и Камендол.

Обећали су и фабрику воде у Умчарима како би народ имао исправну воду до 2021. године док не стигне вода из система Макиш-Младеновац.

Сва обећања су, као и увек, остала у кампањи, а ситуација у Гроцкој никад није била гора.

Систем Макиш-Младеновац након кампање нико више и не помиње, на северу општине и даље се користи вода из винчанског водовода, Ритопечани и даље иду балонима по воду, а ових дана се поново обећава за следећу годину фабрика воде у Умчарима, док је у последња два месеца било чак 16 кварова на водоводној мрежи.

Док у већини домова тече неисправна вода за пиће, директор грочанског водовода се током радног времена састаје са бившим председником општине Драгољубом Симоновићем, оптуженим за тешко кривично дело, и они, наравно, не пију воду из оваквог грочанског водовода. 

Питамо директора ЈП Водовод и канализација Гроцка, Борка Балија - о чему се ту заправо ради? 

Да ли Вас је и мало срамота да док се Ви башкарите по грочанским ресторанима, становници Гроцке и даље немају исправну воду за пиће?

 

Општински одбор Народне странке Гроцка