Народна странка

Народна странка Бор: Субвенције Топлани и Водоводу су само бацање новца

Народна странка Бор: Субвенције Топлани и Водоводу су само бацање новца

Одборник Народне странке у Скупштини општине Бор Драган Марковић изјавио је да су субвенције Топлани од 1,8 милијарди динара и Водоводу од 500 милиона динара само бацање новца.

„Општина је од 2011. године само Топлани уплатила више од милијарду динара субвенција. Нема напретка без конкретног и ефикасног решења проблема у ова два предузећа“, рекао је Марковић на седници Скупштине општине Бор.

Марковић је подсетио и да Апотекарска установа дугује 550 милиона динара.

„Нажалост, ти проблеми се вуку годинама и деценијама и нико, од директора до управних и наџорних одбора, никада није одговарао, осим ’мање важних’ појединаца из редова радника и службеника“, рекао је Марковић.

Марковић је истакао да је још горе што општина морати да плати милионске казне по судским решењима за послове у Зоолошком врту, физичким лицима за незаконите уласке на поседе на Борском језеру, као и медијским кућама „Штампа, радио и филм“ (ШРИФ) Бор и „ЗА медија“ Зајечар.

„Све је утолико компликованије ако је познато да је неко важан из општине повукао тужбу против ШРИФ-а за 9,5 милиона динара и тако свесно прихватио последице“, рекао је Марковић.