Народна странка

Народна странка Лесковац: Власт да укључи грејање суграђанима

Народна странка Лесковац: Власт да укључи грејање суграђанима

Иако месецима слушамо обећања директора Топлане и градоначелника Лесковца да је ово предузеће спремно за грејну сезону и да рестрикција неће бити, иако је и сам директор јавно рекао да грејна сезона креће на време, истог дана у вечерњим сатима Градско веће доноси још једну скандалозну одлуку да се грејна сезона одлаже и тако грађанима Лесковца укида законом загарантовано право на грејање.На то исто грејање чију су цену још само пре месец дана повећали за невероватних 35 одсто! 

И све у интересу грађана, наравно. Па господо докле више? Да ли сте се запитали како се породице са малом децом греју, како се наши најстарији грађани греју? Да ли знате да деца седе у јакнама у школским клупама? Да грађани иако плаћају грејање, морају накнадно да укључују грејалице и остала грејна тела и троше електричну енергију коју сте такође поскупели. Да ли вам је народ дао мандат за овакво злостављање? Градски одбор Народне странке Лесковац тражи да се ова скандалозна одлука укине и да се грађанима омогући да јутро и вече дочекају са топлим радијаторима када температуре ових дана падају до 6 степени изнад нуле.

А док цене хране и свега осталог ових дана дивљају, о томе власти само ћуте и не покушавају да то спрече, бахаћење се наставља трошењем народних пара довођењем естрадих уметница, сваким поводом, које за два сата певања узимају преко 10.000 евра. Колико времена треба једном доктору или просветном раднику да заради овај новац? Народна странка поставља питање  да ли су ова плаћања из градске касе у интересу грађана или појединаца који деле профит са менаџерима? Нека то објасне грађанима који примају минималну зараду и имају најнижа примања у Републици Србији. 

Народна странка Лесковац ће преиспитати све токове новца када дође до промене власти и зато та промена мора доћи што пре да престане ово бахаћење. Хлеб и остале намирнице потребне за живот све скупље, а нуде се једнако скупе забаве на још незавршеном прескупом тргу, певачице за сваку прилику, стадиони са грејањем док се одлаже грејна сезона. И зато реваншизам. Све по закону.

Народна странка Лесковац