Народна странка

Народна странка Лајковац: Нема ништа прече од наше деце

Народна странка Лајковац: Нема ништа прече од наше деце

Кажу паметном је довољно рећи једном, глупом два пута, а будали три пута. Безобразном и бахатом можеш причати до судњег дана, ништа ти не вреди.Општинској власти су се обраћали и родитељи, и наставници, и директорка, а ево сада и ми јавно апелујемо да се дозовете памети и да хитно предузмете нешто у вези са катастрофалним условима за рад у школи у Доњем Лајковцу.

Када би бар иоле радили свој посао како треба, имали би времена да између туча по весељима и падања у севдах о општинском трошку, зађу мало по селима и виде заиста у каквим условима деца и наставници раде. Наиме, у ОШ у Доњем Лајковцу настава се одвија у ходнику, без основних средстава за рад. Школска година је увелико почела, али очигледно су биле неке друге ствари прече (одржавање говора, хвалоспева, предавања о железницама које више нема, као и певање и опијање на рачун суграђана). Одборницима, које је бирао народ да заступају њихове интересе, на челу са председником општине, драже је било да се за Дан општине веселе и опијају, а много би им боље, а и здравије, било да су тај дан сви заједно прошетали по селима и видели шта је заиста потребно својим суграђанима. Тако би видели оронулу зграду без врата, учионицу у ходнику без табле, без креде, видели би децу без осмеха, и наставнике који се са муком боре да малишане нешто науче и да их отисну у живот. Можда је баш међу њима неки следећи добитник општинске награде за хуманост, за књижевност, за науку. Не, њима је очигледно важна само садашњост и они у њој, а за будућност Лајковца, Лајковчана а пре свега наше деце, не маре.

Морамо јавно да похвалимо учитеље и директоре који су се борили колико су могли да се нешто поправи, али нису имали коме да се обрате, а и онима којима су се обраћали нису имали слуха јер увек имају прече ствари. На крају су се обратили и родитељима са апелом да сами скупе новац за врата да би се стекли минимални услови за рад.

Господо фотељаши, морате знати да НЕМА НИШТА ПРЕЧЕ ОД НАШЕ ДЕЦЕ!!! Нека вам то буде мантра, у супротном, има још самосвесних родитеља, добрих људи који неће да ћуте и који ће се свим силама борити да у Лајковцу предњаче праве вредности, а муљ и талог ће бити тамо где му је и место, на самом дну.

И да се вратимо на почетак и да вас замолимо да се зауставите на трећем апелу, јер можда вам некада и опростимо будаластост и немарност, али верујте, вашу бахатост и безобразлук не можемо да опростимо, ни ми, а ни наша деца. Живите у садашњости, али немој после да вам буде жао када вам будућност буде судила.

Александар Марковић
председник ОО Народне странке Лајковац