Народна странка

Народна странка Лајковац: Села Бајевац и Степање без контејнера и без осветљења

Народна странка Лајковац: Села Бајевац и Степање без контејнера и без осветљења

Док се председник, тамо негде у Европи, бори да докаже како смо светски лидери у борби за очување природе и екологије, за то време, лајковачко комунално, као једно мало галско село, пркоси његовим аргументима. Стигао је одмах демант његових речи. Намерно или не, оставили су наша села, Бајевац и Степање, без иједног контејнера. Својом немарношћу још једном показују колико им је заиста стало до здравља људи, наше деце и свих оних који су удаљени неки километар од центра варошице.

Такође, док се наши надлежни између себе играју глувих телефона, и још увек гледају своје интересе и џепове, интерес заједнице и општинске касе их уопште не занима. У 21. веку, горе поменута села су без уличног осветљења.

За то време Јавно комунално је купило корпу за одржавање расвете, што је и логично да они то раде. Вероватно се задужило са неким кредитом и упало у још већу дубиозу сматрајући да ће се са добијеним послом брзо исплатити инвестиција. Међутим, иста та наша општина, тај посао одржавања расвете није доделила комуналном већ је у разматрању нека приватна фирма. Изгледа да још увек отплаћују дуг довођења у фотеље, па постоји велика шанса да ће и овај посао добити неко из суседне општине. Не маре за све нас, који ћемо са неким новим увећањем рачуна морати да исплатимо ту корпу. У супротном, комунално ће отићи у стечај а радници на биро. Зато грађане не би требало да зачуди нови, увећани рачун за воду и комуналије и то због "глувих телефона" и ове накарадне власти у нашој малој општини.

Народна странка Лајковац