Народна странка

Народна странка Крушевац: Власт забранила коришћење клима уређаја за догревање у учионицама

Народна странка Крушевац: Власт забранила коришћење клима уређаја за догревање у учионицама

Градски одбор Народне странка Крушевац је упозоравао да са првим хладним данима крећу и први озбиљни проблеми у функционисању града. Нажалост, прва „жртва“ бахатог управљања ЕПС-ом и слепе страначке послушности биће најмлађи Крушевљани и њихови васпитачи.

Последњих дана, Народној странци у Крушевцу јављају се забринути родитељи, који са неверицом говоре о ономе што су чули на родитељским састанцима у Предшколској установи „Ната Вељковић“ у Крушевцу. Не ради се овде о томе да су родитељи „приморани“ да плаћају све, од дечјих новинa до сијалице у учионици, на то су некако и навикли. Родитеље је шокирала вест која им је саопштена „Облачите вашу децу топло, јер је забрањено коришћење клима уређаја за догревање учионица.“ Забринути родитељи говоре како им је саопштено да је према Уредби Владе Србије донета препорука о штедњи електричне енергије у државним предузећима и установама. И уместо да кривци буду кажњени, првенствено мислимо на неспособно страначко руководство ЕПС-а, кажњена ће бити наша деца.

Крушевачки малишани, седеће у својим хладним учионицама у јакницама и зимским капутићима, док ће родитељи молити Бога да градска топлана крене са радом што пре и без проблема. А до званичног почетка грејне сезоне остало је нешто мање од месец дана. О стању топлане говорићемо неком другом приликом. Како ће ово утицати на здравље наших најмлађих, видећемо у здравственим статистикама.

Напомињемо да у Крушевачким вртићима постоје и јаслице у којима су деца често и млађа од годину дана. Најчешће су то деца која не знају самостално да се покрију, а откривају се врло често. Шта ће бити са њима? Оваквом одлуком потпуно свесно угрозиће здравље наше деце. Да ли ће неко од одговорних због тога одговарати?

Јутрос је у Крушевцу 5 степени изнад нуле. Родитељи ће своју децу предати васпитачицама, које ће их дочекати у хладним учионицама, које се неће угрејати на прогнозираних 18 степени данас. Дакле, наши најмлађи су осуђени да се данас смрзавају целог дана, док их васпитачи не изведу напоље, на сунце да се угреју.

Да ли ће директорка Установе „Ната Вељковић“ поштовати сопствену „наредбу“?

Зато предлажемо да се родитељи, који су забринути за своју децу и незадовољни овом одлуком руководства вртића, организују и више пута у току дана, посете канцеларије Установе „Ната Вељковић“. Потпуно мирно, без икакве приче и полемике, само са термометром у рукама и осмехом на лицу, да у Гандијевском стилу провере колико „греју државна јасла“ и да ли је и њихова клима отишла на „OFF“ или можда баш и није?

Да ли су наша деца заслужила да заједно са страначким руководством СНС-а крену у одбрану Милорада Грчића и Зоране Михајловић? Српска напредна странка мисли да јесу. И да приметимо непристојан слогана „За нашу децу“ на делу!

Народна странка Крушевац