Народна странка

Народна странка Крагујевац: Кап полако прелива чашу

Народна странка Крагујевац: Кап полако прелива чашу

Представници ГрО Народне странке у Крагујевцу  данас су предали захтев  градоначелнику  Николи Дашићу, у којем захтевају од града Крагујевца,  као оснивача ЈКП Шумадија Крагујевац  д.о.о, и који у овом предузећу има 100 одсто власничког удела,  да у што краћем разумном року покрене поступак промене обезбеђења, по инвестиционом кредиту код Адико банке и да на тај начин сачува зграду Градске тржнице.

Подсећамо грађане да је ЈКП Шумадија Крагујевац д.о.о. закључила Уговор о дугорочном кредиту дана 19. 7. 2019. године на износ од 5 милиона евра, на период од 10 година, а обезбеђење по том кредиту је управо  зграда Градске тржнице.

Сматрамо да неуспешна реконструкција Градске тржнице не треба да служи за политичко надмудривање, већ нас позива на одговорност да спасимо град од некомпетентног и недомаћинског односа, како предходне тако и ове градске власти, и да конкретним предлозима и решењима будемо чувари духа и традиције Крагујевца.

С обзиром на то да имамо инертну и незаинтересовану градску власт, која је једино ажурна када треба организовати превоз чланова на политичке скупове широм земље, дајемо градоначелнику рок од 30 дана да одговори шта је по овом предлогу урађено.  У супротном, Народна странка ће бити принуђена да промени начин свог будућег деловања и наступања, јер је стање у којем се град налази алармантно, чињењем и нечињењем актуелне градске власти, те се мора нешто хитно предузети.

Народна странка Крагујевац