Народна странка

Народна странка Крагујевац: Услед спајања комуналних предузећа отпуштено стотину радника

Народна странка Крагујевац: Услед спајања комуналних предузећа отпуштено стотину радника

Гадски одбор Народне странке у Крагујевцу поставља питање руководству новоформираном „ЈКП Шумадија” због чега је сто радника тог предузећа проглашено за непотребне.

Наиме, услед спајања пет крагујевачких јавно – комуналних  предузећа у оквиру једног под називом „ЈКП Шумадија” стотину радника означено као вишак који, без претходног упозорења, морају да напусте своја радна места.

Градски одбор Народне странке Крагујевац најоштрије осуђује овакав потез руководства „ЈКП Шумадија” које је ,под крајње сумњивим околностима, одредило тзв. црну листу прекобројних радника. 

Одбор у Крагујевцу је подржао 40 радника који не желе да прихвате понуђене отпремнине, већ планирају да своја права из радног односа заштите у оквиру судских процеса који ће сигурно бити донешени у прилог оштећених радника.

Повереништво Народне странке Крагујевац жели да укаже на веома лоше управљање јавним сектором у граду, и то на примеру довођења у питање егзистенције стотину породица захваљујући нестручном управљању „ЈКП Шумадија“ које очигледно не заступа интересе својих радника.