Народна странка

Народна странка Крагујевац: За 26 милиона динара увећана цена радова на реконструкцији Трга Радомир Путник

Народна странка Крагујевац: За 26 милиона динара увећана цена радова на реконструкцији Трга Радомир Путник

Након случаја упропашћене Тржнице, поводом којег се Градски одбор Народне странке више пута оглашавао, а све ће резултовати нашом кривичном пријавом против свих одговорних, отвара се изгледа још једно поглавље, у бескрајном низу несрећних грађевинских подухвата актуелне градске власти.

Aктуелна градска врхушка наставља да, на бахат и беспризоран начин, неодговорно троши милионе евра и понаша се према новцу грађана града Kрагујевца, као да се ради о њиховој личној својини.

Наиме, као и код пројекта реконструкције Градске тржнице, где су анексима основног уговора потписаним са извођачем радова  увећали вредност радова са 2,5 милиона евра на 3,9 милиона евра, ту праксу су наставили и са пројектом реконструкције Трга Радомира Путника.

Позивајући се на члан 158.став 1. Закона о јавним набавкама, исто као и у случају реконструкције Градске тржнице, Градска управа за развој и инвестиције, одобрила је  увећање вредности радова, па ће извођачу радова бити додатно исплаћено из градског буџета, пази сад, 26 милиона динара или око 221.000 евра, што нас доводи до крајње цифре од  413 милиона динара, то јест, огромних 3,4 милиона евра.

Поводом тога, прави је тренутак да поставимо питање начелнику Градске управе за развој и инвестиције, господину Дејану Ружићу, да ли је ово први у низу или ће бити још анекса који ће се потписати са извођачима радова, а који се тиче увећања вредности радова?

Подсећамо грађане овог града да је нешто слично већ урађено код пројекта Градске тржнице, па су увећања ишла до 50% од укупне вредности радова.

Такође, постављамо господину Ружићу , које су то околности, које „савестан“ наручилац посла, тј. актуелна градска власт, није могао да предвиди, па је дошло до увећања вредности радова?

Надамо се само да ће грађани града Крагујевца, за оволики уложен новац, добити трг опточен драгим камењем, златом и алабастером, а не јефтине бехатон плоче и шарену музичку прскалицу.

Уосталом, грађани града Крагујевца су се већ уверили како је за сличну суму новца „позлаћена“ зграда Тржнице, па се искрено надамо да Трг неће доживети исту судбину.

Народна странка Крагујевац