Народна странка

Народна странка Крагујевац: Систем "Око соколово" у служби узимања новца од грађана Крагујевца

Народна странка Крагујевац: Систем "Око соколово" у служби узимања новца од грађана Крагујевца

Градски одбор  Народне странке у Крагујевцу изражава своје притивљење одлуци градских власти која се односи на куповину система „Око соколово“  за контролу и наплату паркирања. Имајући у виду лоше искуство са Јавном гаражом код старог „Срца“, која се показала као нерентабилни пројекат,  по свему судећи ради се о још једном  промашају градских власти у погледу решавања проблема паркирања у граду.

У погледу контроле и наплате паркирања, градске службе већ имају довољно возила и људства на терену, тако да набавка система од 19 милиона динара, које ће платити порески обвезници нашег града, суштински не решава таргетирани проблем. Такође, сам систем „Око соколово“ у престоници није донео значајније резултат, упркос значајном новцу који је за њега издвојен, а и пред самим Уставним судом је покренут процес његове уставности и законитости.

Проблем паркирања у нашем граду требало би да се решава уважавајући социо-економски положај наших суграђана и кроз плански приступ том проблему. Увођење система „Око соколово“ представљаће само покушај градских власти да се кажњавањем грађана попуне рупе у градском буџету, и то оне рупе које су и настале немаром и нестручношћу градских власти.

Народна странка Крагујевац