Народна странка

Народна странка Крагујевац: „Од Доситеја до Ружића и назад“

Народна странка Крагујевац: „Од Доситеја до Ружића и назад“

Градски одбор Народне странке свом снагом подржава протест просветних радника, који је, широм наше земље, најављен за 1. децембар.

Као нигде у 21. веку, у времену демократије и прокламованих слобода, просветни радници у нашој земљи су принуђени на протест, како би скренули пажњу на свој понижавајући положај у нашем друштву.

Оно што се десило у средњој школи у Трстенику је само врх леденог брега, нешто што је заталасало јавност и натерало све нас да ставимо прст на чело и замислимо се, али је истина је да се такви и слични инциденти и случајеви насиља дешавају, скоро свакодневно, и у крагујевачким школама.

Узрока за овакве проблеме је много, а оно што је потребно и неопходно у овом тренутку је системско решење на нивоу државе, међутим, шта очекивати од ове и овакве власти, код које је министарство, које је у свакој модерној држави света стратешки најважније, код нас постало монета за поткусуривање и шанса за ухлебљење страначких кадрова који су морали негде да се „сместе“.

Школа је огледало једног друштва, а нама је то огледало, по ко зна који пут, открило поражавајућу истину, да је цар го.

У друштву и тендециозно ствараној атмосфери „великог вође“, друштву ријалити програма, без правог система вредности и погрешних узора, у фабрикованој атмосфери ружичастих и сличних телевизија, сасвим је логично и очекивано  да нам се овако нешто дешава.

У том и таквом друштву демократија је схваћена као слобода да сваки појединац може да говори и чини онако како му се прохте и да за то не трпи никакве последице, али, господо драга, то није демократија, то је анархија, а слику анархије смо управо могли да видимо на снимку из Трстеника.

Због тога, поштовани учитељи и наставници, желимо јак ветар у ваша једра, а сутра у 12 часова будите оно што јесте, јер је то ништа друго, до још један школски час, шанса да се научи, усвоји нешто ново и укаже на грешке.

Ко буде слушао, научиће.

Народна странка Крагујевац