Народна странка

Народна странка Крагујевац: Протест и блокада пута као последња одбрана од „економског тигра“

Народна странка Крагујевац: Протест и блокада пута као последња одбрана од „економског тигра“

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу захтева од највиших државних представника да на ваљан начин приступе проблему решавања пословања компаније „ФИАТ“ у Крагујевцу, имајући у виду њен огроман значај за привреду нашег града и државе. Крајње је неодговорно да држава месецима не може да заузме јасан став у погледу будућности компаније, у којој има трећину власништва и у којој је запослено више хиљада наших суграђана.

Угрожавање пословања компаније „ФИАТ“ имало би несагледиве социјално-економске последице за наш град. Поред хиљада породица које зависе од „судбине“ ауто-гиганта, радна места би била угрожена и у фабрикама у Крагујевцу које као компоненташи учествују у ланцу снабдевања компаније „ФИАТ“. У светлу актуелне економске и енергетске кризе, као и геополитичких превирања, јасно је да би, таквим исходом, привредни развој града и региона био значајно редукован.

Када је почетком године громогласно најављено заједничко улагање државе и компаније „ФИАТ“ у производњу електричних аутомобила, при чему се наша држава обавезала на доделу 48 милиона евра субвенција, представници власти су се на свим медијима хвалили  овим подухватом, а сада када се одлучује о егзистенцији хиљада запослених, сведоци смо немуштог говора тих истих представника. 

Од представника власти очекујемо јасан одговор на проблем радника крагујевачког „ФИАТ-a“, уместо политикантског приступа проблему, који представља извор огромне надолазеће социо-економске кризе у нашем граду.

Поражавајућа је чињеница да су радници у земљи „економског тигра“, како нас, не тако давно, крстише, принуђени на блокаду виталних саобраћајница, како би се изборили за своја права, али изгледа да је, у овом и оваквом друштву, то једини начин.

На крају, Крагујевац је, по ко зна који пут, показао да је град слободноумних људи, који се не боје да то и покажу, и то је чињеница на коју сви морамо да будемо поносни.

Народна странка Крагујевац