Народна странка

Народна странка Крагујевац: Вечерас топли радијатори или пооштравање захтева у понедељак

Народна странка Крагујевац: Вечерас топли радијатори или пооштравање захтева у понедељак

одговор ГрО Народне странке директору Енергетике ДОО

Коначно дочекасмо буђење из зимског сна господина Андреје Илића, директора Енергетике ДОО и његову изјаву у вези са одлагањем почетка грејне сезоне, као реакцију на апеле и позиве више опозиционих странака у овом граду да се грађанима изађе у сусрет и, бар делимично, пусти грејање.

Очигледно најава протеста испред зграде Енергетике има ефекта, иначе бисмо и даље наилазили на зид ћутања градских челника и руководства Енергетике, који, из чисте бахатости, нису осећали потребу да се огласе све ово време. Овога пута ћемо морати да се дотакнемо неколико тачки из дотичне изјаве, које парају уши грађанима овог града.

Препорука Владе Републике Србије, господине Илићу, о одлагању почетка грејне сезоне је само препорука, те се не мора и не сме посматрати као обавеза. Наравно, за овакво размишљење и ту врсту смелости, потребно је имати иницијативу, интегритет, аутономију у одлучивању, што наши градски челници и Ви, као директор Енергетике, очигледно немате.

Такође, потребно је имати мало људскости, емпатије и осећаја солидарности према својим суграђанима, па не дозволити да се смрзавају свако вече и свако јутро, када су температуре падале и до 3 степена изнад нуле. То су, господине Илићу, све, само не надпросечне температуре, како сте навели, а потребно је много дрскости и безобразлука, па не признати то.

Тражили смо да пустите грејање само пар сати ујутру и увече (06-09 и 19-22) како би радијатори били бар делимично топли и ни за толико нисте нашли за сходно да изађете у сусрет својим суграђанима.

Уз то, у намању руку је изненађујућ Ваш став да ће бити умањени рачуни. Колико ће ти рачуни бити умањени за услугу коју нисте извршили и хладне радијаторе?! Из Ваше непрецизне и паушалне формулације, закључили бисмо да план о наплати за овај период уопште и не постоји, види чуда.

И не, господине Илићу, није ово политички протест, ово је протест против самовоље, бахатости, тврдоглавости и неодговорности Вас и осталих градских челника, јер сте изгубили осећај за елементарне потребе и права својих суграђана, а кривица је искључиво ваша, јер сте својим нечињењем довели Крагујевчане на руб стрпљења.
Још једном, позивамо грађане да на миран и достојанствен начин, у суботу, у 18 часова, испред зграде Енергетике, изразе свој став и незадовољство радом Енергетике и подрже захтев, да већ вечерас Енергетика пусти грејање.

Видимо се на протесту!

Градски одбор Народне странке Крагујевац