Народна странка

Народна странка Крагујевац: Политичко мешетарење у градској скупштини

Народна странка Крагујевац: Политичко мешетарење у градској скупштини

Током претходне године, догађаји који су, између осталог, обележили политичку сцену града Крагујевца, били су тзв. „политички трансфери“ појединих одборника из опозиције у власт, односно Српску напредну странку. Одборници, који су делегирани од стране својих политичких организација, изневерели су изборну вољу својих бирача и стали на страну политике која уништава политички живот и институције у држави.

Под трагикомичном паролом „да подржавају политику Александра Вучића“, настављају своје политичко битисање, доприносећи деградацији парламента и политичке сцене града који је изнедрио институције модерне српске државе. Питамо се који политички потези градске власти су их мотивисали да проневере изборну вољу Крагујевчана? Да ли скоро 1.000 дана неуспешне реконструкције зграде Градске тржнице, нерентабилни пројекат Јавне гараже код старог „Срца“, кредит подигнут за изградњу нове аутобуске станице од које нема ништа? Да ли су одушевљени уништавањем старог градског језгра и урбанистичким хаосом?

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу жели да са другим искреним локалним опозиционим политичким организацијама смени некомпетентну градску власт која, попут својих патрона из врха СНС-а, уништава политички живот града, упорно радећи на томе да локални парламент буде стециште једноумља, без опозиције.

Као што су посланици Народне странке унели велику енергију и „затресли“ стубове напредњачког режима у Нарродној скупштини Републике Србије, тако ће и након наредних локалних избора у Крагујевцу одборници Народне странке показати да политика није „пијаца“, у оквиру које се мењају „страначки дресови“ преласком у владајући табор, већ делатност усмерена на добробит свих наших суграђана.

Народна странка Крагујевац