Народна странка

Народна странка Крагујевац: Осуда напада на новинара Милана Никића

Народна странка Крагујевац: Осуда напада на новинара Милана Никића

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу осуђује вређање и покушај удаљавања са  седнице Скупштине општине Баточина новинара телевизије Н1 Милана Никића.  Право на објективно и благовремено информисање грађана не сме да буде узурпирано од стране локалних челника општине Баточина који су на бахат начин удаљили новинара са седнице и упутили му псовке.

Сведоци смо да је напредњачки режим током десет година власти уништио политички живот у Србији и све телевизије са националном фреквенцијом и таблоиде ставио под своју контролу. Да је режим у паници због предстојећих избора сведоче овакви потези режима, који нема свест да је у интересу грађана да представници „седме силе“ објективно извештавају са скупштинских седница и који на све могуће начине покушава да угуши и оно мало слободних и независних медија што је остало у Србији.

По одласку оваквог антидемократског режима у антикварницу политичке историје, борићемо се да изградимо модерно и демократско друштво са јаким медијским слободама. Право на објективно извештавање и слободан рад новинарског еснафа не сме бити више угрожен од стране било које власти као што је случај у данашњој Србији.

Народна странка Крагујевац