Народна странка

Народна странка Крагујевац: Колико грађани Крагујевца плаћају лежаљке са балдахином?

Народна странка Крагујевац: Колико грађани Крагујевца плаћају лежаљке са балдахином?

Након што су поједине опозиционе странке у Крагујевцу поставиле питање – шта је у сређивању језера у Шумарицама коштало 12 милиона динара, огласила се директорка Шумадија д.о.о., предузећа које је израдило мобилијар, Јасмина Михјловић. Она је саопштењем критиковала питања опозиционих странака.

Одговор Градског одбора Народне странке у Крагујевцу, на саопштење директорке Шумадије д.о.о Јасмине Михајловић.

Поштована директорко, похвално је што сте коначно стали у одбрану предузећа у којем радите и у којем сте одговорно лице, за похвалу је и што сте стали у одбрану својих радника, али и поред тога желим да Вам поставим питање због чега нисте били тако одлучни у борби за своје раднике и фирму када је био расписан тендер за изградњу 100 аутобуских стајалишта? Тај посао, чија је  укупна вредност била 180 милиона динара, или 18 хиљада евра по стајалишту, могли сте без већих потешкоћа да обавите,  кроз резервисану јавну набавку. Не могу да кажем да нисте имали воље и жеље, конкурисали сте, писали приговор на тендерску документацију, али градска власт, коју у овом случају дижете у небеса, тада је остала нема, а примедба Вам није прихваћена, иако је била на месту. 

Подсетићу Вас да ово није једини велики посао који сте пропустили за време ове власти, рецимо, у пројекту реконструкције Градске тржнице било је посла и за ваше предузеће, верујем да сте могли да учествујете у испоруци металних тезги за пијачне продавце, али су градски челници и тада заобишли предузеће Шумадија д.о.о.

Уместо што браните ову власт, најгору и најнеспособнију у новијој историји Крагујевца, која је успела од једног регионалног центра да направи паланку, захтевам од Вас да изнесете у јавност таксативно сваку позицију која је испоручена/уграђена и колико та иста позиција кошта пореске обвезнике града Крагујевца.

Овом приликом, исто захтевам и од  Градске управе за развој и инвестиције, тачније, госпође Наташе Радисављевић, председнице комисије која је одлучивала о додели уговора бр. 351-34/22, у вредности од 11.999.816,40 РСД са припадајућим порезом, а по ЈН 0044/22- Уређење отворених базена.

Такође, постављам питање да ли је овом Јавном набавком обухваћена набавка и израда мобилијара на простору око Шумаричког језера?

Подсећам да је новац који је уплаћен предузећу Шумадија д.о.о, а којим располаже Градска управа, новац свих пореских обвезника града Крагујевца и да је дужност и обавеза да то учините, како Вас, као директорке предузећа Шумадија д.о.о, тако и госпође Наташе Радисављевић, као председнице надлежне комисије.

Милан Милосављевић,
члан Извршног одбора Народне странке и председник ИО Народне странке Крагујевац