Народна странка

Народна странка Крагујевац: Лоше управљање Енергетиком власт жели да надомести повећањем цене грејања

Народна странка Крагујевац: Лоше управљање Енергетиком власт жели да надомести повећањем цене грејања

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу изражава противљење одлуци предузећа „Енергетика“ да упути захтев Градском већу за повећање цене грејања. На основу захтева „Енергетике“, наши суграђани би рачуне за грејање плаћали увећане за око 20 одсто. „Енергетика“ захтева и повећање цене за пословне субјекте.

Имајући у виду лоше управљање овим предузећем од стране руководства, као и губитке у последњих неколико година, сматрамо да наши суграђани не би требало да плаћају цех лошој пословној политици предузећа. Растућа инфлација у Србији је већ прилично истањила новчанике Крагујевчана, тако да би ово увећање цене грејања додатно погоршало ионако тежак економски положај огромног броја грађана.  

Градски одбор Народне странке је више пута упозоравао на лошу ситуацију у „Енергетици“ и нудио предлоге како би се пословање овог предузећа могло унапредити. Желимо да подсетимо јавност да смо упозоравали да би пројекат пребацивања целокупног грејања на гас требало да се постепено решава, уз коришћење угља као енергента у једном делу постројења кроз уградњу електростатичких филтера. На тај начин би пословање „Енергетике“ било мање зависно од испорука гаса и његове цене, чиме би и губици предузећа били мањи. Са аспекта заштите животне средине, уградњом ових савремених филтера, био би решен проблем отровних честица из димњака и на тај начин се сачувало здравље становника околних насеља.

Народна странка Крагујевац