Народна странка

Народна странка Крагујевац: Нерационална наплата паркинга на Аеродрому и недељом

Народна странка Крагујевац: Нерационална наплата паркинга на Аеродрому и недељом

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу сматра лошим потезом одлуку ЈКП Шумадија Крагујевац да се наплата паркирања на посебном паркиралишту тржнице на Аеродрому обавља и недељом. Неопходно је подсетити да је од децембра претходне године већ почела наплата паркинга у насељу Аеродром.

Градске власти, уместо одговора на питања о стању нерентабилне инвестиције у виду изградње Јавне гараже код старог „Срца“, покушавају да финансијску дубиозу у ЈКП Шумадија надоместе што већим узимањем новца нашим суграђанима, и то у виду наплате паркинга када наши грађани недељом обављају уобичајене активности набавке намирница. Питамо се који ће бити њихов следећи потез у овој сфери? Да ли ће се увести и у читавом граду наплата паркирања, како би се надоместиле катастрофалне одлуке градских власти?

Проблем паркирања у нашем граду требало би да се решава уважавајући социо-економски положај наших суграђана и кроз плански приступ том проблему. Изградња нерентабилних јавних гаража, без претходно обављених квалитетних анализа, представља само трошење новца грађана, не доприносећи решавању проблема паркирања у граду.

Народна странка Крагујевац