Народна странка

Народна странка Костолац: Зауставити изградњу спалионице гума

Народна странка Костолац: Зауставити изградњу спалионице гума

Општински одбор Народне странке Костолац захтева од локалне власти да престане са изградњом спалионице гума која ће допренети само додатном загађену ваздуха. Осам година у Костолцу нема инвестиција, да би сада власт довела инвеститора који у Костолцу већ загађеним постојећим електранама, површинским копом и пепелиштем, жели да изгради ништа мање него спалионицу гума.
 
Инвеститор је најавио изградњу спалионице гума на месту које је урбанистичким планом предвиђено за спортске објекте, рекреативне и туристичке намене.

Народна странка Костолац је заједно са суграђанима потписала Платформу о заједничком наступу и борби против изградње спалионице гума. Активисти Народне странке активно на штандовима и улици прикупљају потписе петиције против изградње оваквог постројења, а од понедељка ће бити покранута и акција од врата до врата како би што више грађана било обавештено о проблему.
 
Оно што је Костолцу неопходно јесу вртићи, Дом здравља, уређена инфраструктура у центру, приступне саобраћајнице уместо две године затвореног моста, нове стамбене јединице, затворени базен, као и објекти туристичке и спортске намене.
 
Народна странка Костолац позива суграђане да се заједно, у што већем броју, успротиве изградњи спалионице гума  у Костолцу.