Народна странка

Катарина Јовић (Краљево): Власт да реши проблем саобраћаја у граду

Катарина Јовић (Краљево): Власт да реши проблем саобраћаја у граду

Председница Градског одбора Народне странке Краљево изјавила је да је један од главних проблема у том граду саобраћај који је у потпуности преоптерећен и позвала власт да овај проблем коначно реши.

„Не постоји обилазница, тако да теретна возила пролазе кроз сам центар града, чиме се, осим немогућности нормалног функционисања, јавља и  велики проблем загађености ваздуха. Саобраћај је додатно оптерећен и изградњом фабрике „Леони“ која је поред старе и нове индустријске зоне изграђена на неадекватној локацији у ужем градском језгру тако да је готово немогуце функционисање у граду“, рекла је Јовић за портал Нова.рс.

Као додатни проблем Јовић је навела и недостатак паркинг места „јер се зграде граде без икаквог урбанистичког плана“.

„Што се тиче железничког саобраћаја слободно можемо рећи да је чак и живот суграђана угрожен због дугогодишњег немара од стране актуелне власти јер на већини пружних прелаза или не постоје рампе или исте не функционишу“.

„Готово да не постоји улица, без такозваних ударних рупа које на крпљење или реконструкцију чекају и по пар година а никаквог помака нема ни након успостављања апликације за пријаву ударних рупа од стране ЈП за уређивање грађевинског земљишта“, закључила је Јовић.