Народна странка

Ива Митић (Параћин): Председник општине Милићевић је невиђена брука за Параћин и за функцију коју обавља

Ива Митић (Параћин): Председник општине Милићевић је невиђена брука за Параћин и за функцију коју обавља

Веровали или не, председник општине Параћин, Владимир Милићевић, дуже од четири године није платио један једини динар за потрошњу воде, па дугује ЈП „Водовод“ око 220 хиљада динара. Да брука буде још већа, Милићевић је, користећи се својим утицајем, натерао директоре овог јавног предузећа да му дуг отпишу као застарео, премда не постоји ниједан законски основ за овај отпис. Дакле, председник општине не плаћа утрошену воду, а онда директоре „Водовода“ тера у криминал и дуг му се отписује.

Али, ту није крај. Наиме, захваљујући иступу опозиције, те алармирању јавности, руководство „Водовода“, суочено са могућношћу кривичне одговорности због незаконитог отписа дуговања председнику општине, морало је да овај отпис сторнира и да са Милићевићем склопи уговор о репрограмирању дуговања. Додуше, и овде је дошло до кршења Закона, било је и неких антидатирања података, али су све то ствари за одговарајуће институције (суд, пре свега), чиме ћемо се, свакако, бавити у наредном периоду.

Све у свему, Владимир Милићевић је, оваквим својим поступцима, дотакао само дно. Невиђено је обрукао, не само себе, већ се показао и недостојним функције коју обавља, те би, стога, једини логичан потез, који би могао у оваквој ситуацији да направи, била хитна и неопозива оставка на место председника општине.

Ива Митић
повереница Народне странке Параћин