Народна странка

Драган Марковић (Бор): Субвенције од преко милијарду за Топлану, а грађани стрепе да ли ће бити грејања

Драган Марковић (Бор): Субвенције од преко милијарду за Топлану, а грађани стрепе да ли ће бити грејања

Одборник Народне странке у Скупштини града Бора и председник ГрО Народне странке Бор Драган Марковић изјавио је да ће ребаланском буџета Топлана добити субвенције од милијарду и 65 милиона динара.

„Од тога 720 милиона за угаљ, 305 милиона за нагомилане дугове за електричну енергију који износе преко две милијарде. Топлана има дуг изнад висине капитала – преко милијарду и по. У последњих 10 година Топлана је добила преко 2 и по милијарде субвенција, а ми стрепимо јер ни хладне пробе нису завршене, а о топлим да не говоримо“, рекао је Марковић телевизији Нова С.

Он је истакао да је власт Српске напредне странке својим незнањем и бахатим понашањем у потпуности уништила Топлану. 

„Ове године је за 30 хиљада тона угља издвојено милијарду и 51 милион. То значи да смо у просеку платили 300 евра за тону угља“, навео је одборник.

Решење градске власти да се кроз јавно – приватно партнерство изгради топлана на биомасу Марковић види као плагијат.

„Предлог овој пројекта је чист плагијат. У половини овог предлога, и у наслову, помиње се град Зајечар, а тек у другој половини град Бор. На све то, Комисија за јавно – приватно партнерство на челу са Драганом Стевановићем даје позитивно мишљење“, рекао је Марковић. 

Он је напуменуо да су у предлогу пројекта „многе ствари нејасне“

„То партнерство је планирано на 30 година. Приватни партнер је заштићен од свих могућих губитака и штета, док јавни партнер преузима већину обавеза – од топлификације односно мреже у граду до наплате“, закључио је Марковић.