Народна странка

Драган Марковић (Бор): Варање им прешло у навику

Драган Марковић (Бор): Варање им прешло у навику

Председник Градског одбора Народне странке Бор Драган Марковић поднео је приговор Републичкој изборној комисији (преко Изборне комисије у Бору) због неправилности на бирачком месту број 35, село Метовница. 

„На том бирачком месту је од 282 изашла гласача њих 130 (46 одсто од укупног броја изашлих) је "гласало" у својим домовима. Зрело за Гинисову књигу рекорда! Трочлана комисија је те људе по записнику обишла у просеку сваког за нешто више од три минута. Мораће да објасне како су то успели“, рекао је Марковић.

„Очигледно да многи из ове власти немају меру. Не презају да преварама стварају нове поделе и уносе немир пред најављене изборе. Не схватају да је фалсификовање потписа кривично дело. Ко је организовао, подстрекивао или директно извршио ове незаконите радње верујем да ће се у наредном периоду открити. Многи помињу особу познату као Калимеро, али тешко да је само једна особа ово могла организовати”.

„Овај референдум је власт организовала због судске власти. Ко још може веровати да се они залажу за независно судство када су спремни да и референдум покраду... Након овог примера ко може поверовати у објављене резултате референдума”, рекао је Марковић.