Народна странка

Народна странка Чачак: И у новој власти су људи који су били иницијатори мржње

Народна странка Чачак: И у новој власти су људи који су били иницијатори мржње

Потпредседница Народне странке Чачак Виолета Марковић истакла је да нову градску власт чине у ствари исти људи. 

“Изабрани су људи који су били иницијатори мржње и огромне дистанце између власти и опозиције. Најбољи пример је избор заменика председника Скупштине града”, рекла је Марковић на конференцији за новинаре.

Марковић је подсетила на бројне афере које су обележиле градску власт у претходне четити године.

“Једна од њих је директор Дома ученика који је постављао непримерене садржаје на друштвене мреже. То што није смењен даје јако лош пример. Имали смо и аферу ‘теткиног зида’ који је изграђен без грађевинске дозволе – нагласила је Марковић.

Она се осврнула и на изјаву градоначелника Милуна Тодоровића још из 2016. да је план да за годину дана свака породица у Чачку има бар по једног запосленог.

“Нисмо никада чули ништа о томе да је у свакој породици запослен барем један члан. Ако нешто тако обећано не испуните, онда је јасно какви су вам циљеви”, поручила је Марковић.

Када је реч о запосленима у здравству, она је истакла да су многи радили и више него што треба у тешким условима.

“Онда смо дочекали да у јулу непостоји начин да се запосленима у болници и Медицини рада исплате путни трошкови. Међу запосленима постоје људи који су у техничкој служби, који су на законском минималцу, а којима путни трошкови износе и до 12.000 динара. Позивам градску власт да нађу начин да се дотира тај новац или обезбеде бесплатан превоз”, објаснила је Марковић.