Народна странка

Народна странка Чачак: Неутрошена средства из буџета да се усмере за лечење деце

Народна странка Чачак: Неутрошена средства из буџета да се усмере за лечење деце

Градски одбор Народне странке предао је петицију у којој се апелује на Град Чачак да неутрошена средства из овогодишњег буџета донира за оболелу децу.

Како је рекла потпредседница одбора Виолета Марковић, петицију је потписало више од 1 000 суграђана, а преко 100 000 на нивоу Србије.

Она је навела да се овом иницијативом апелује на руководства градова и општина да новац који су планирали за новогодишње празнике и новогодишњу расвету преусмере за лечење болесне деце.

“Знајући да град Чачак није ни определио новац за ове активности, али је сасвим сигурно да је могао на неки други начин да нађе средства да се придружи солидарности грађана Србије. Ако није опредељен новац за новогодишње празнике, постојале су многе ставке у неутрошеним средствима, попут разних туристичких манифестација које због познатих разлога нису могле да се одрже”, изјавила је Марковић.

Она је нагласила да се управо припрема нови локални буџет и да се могу пронаћи средства за помоћ болесној деци.

“Верујем да неће бити ћутања и да ће град Чачак наћи начин да покаже солидарност, придружујући се осталим градовима, попут Ужица или Крагујевца”, закључила је Марковић.