Народна странка

Чачак: Држава намеће нове обавезе грађанима да им скрене пажњу са својих активности

Чачак: Држава намеће нове обавезе грађанима да им скрене пажњу са својих активности

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић изјавио је да је бојкот избора бојкот свих бесмислених обавеза које је режим наметнуо грађанима како не би имали времена да се побуне.

“Народ су толико упослили и осиромашили да нема времена за размишљање о томе ко је владар и како влада, шта се дешава са властима, са лоповлуком у држави. Циљ режима је да сви буду парализовани својим обавезама и проблемима”, рекао је Радојевић.

Као примере нових апсурдних државних намета Радојевић је навео замену оружаних листова и регистрацију аутомобила.

“Људи који имају легално оружје имају легалне оружане листове и сада се држава сетила да их замени о трошку оних који већ имају плаћено оружје, плаћају порез и имају плаћене оружане листове који су гарант да су урадили све по закону. Држава овог пута намеће додатне трошкове, те замена оружног листа износи око 100 евра”, упозорио је Радојевић.

Када је реч о регистрацији аутомобила, “налепница има исту сврху као и саобраћајна дозвола и регистарске таблице и све потребне податке о возилу има свака полицијска управа, па стога потреба за узимањем налепница не постоји осим што ће држава узети још новца од грађана”.

Потпредседник одбора у Чачку Душан Селаковић критиковао је одлуку Владе Србије да се продужи забрана запошљавања у јавном сектору, подсетивши да су министар просвете, али и сама премијерка, почетком априла обећали њено укидање.

“У овом дуалном образовном систему изгледа да је министар просвете схватио да треба да се понаша као дуална личност, тако што са једне стране најављује укидање забране запошљавања и пријем људи који већ раде у стални радни однос, а са друге стране учествује у припреми закона који дефинише нешто потпуно супротно. Близу 30 хиљада васпитача, учитеља, наставника и професора ради без икакве гаранције да ће једног дана добити стални радни однос”, рекао је Селаковић. 

Он је истакао да је реформа образовања коју спроводи Министарство просвете лоша јер  су ученици све оптерећенији, у школи имају и до 11 часова.

“Ученици треба да буду у просветном систему који их оспособљава да једног дана буду самостални грађани, да позитивно утичу на средину у којој живе, да буду оспособљени да раде и зарађују пристојно за свој живот, да буду отпорни на демагогију сваке врсте, да буду независни и самостални, али оваквом реформом то ће бити немогуће”, закључио је Селаковић.