Народна странка

Виолета Марковић (Чачак): Тодоровић и Ћаловић задужују Чачак за 55 милиона евра

Виолета Марковић (Чачак): Тодоровић и Ћаловић задужују Чачак за 55 милиона евра

Потпредседница Народне странке Чачак Виолета Марковић изјавила је да градоначелник Милун Тодоровић и директор ЈКП Чачак Данко Ћаловић настављају са реализацијом пројекта који ће скупо коштати грађане Чачка без да било коме шта објасне, а кредит ће се отплаћивати пуних 30 година.

“Пројекат јавно – привтног партнерства је највећи, за сада, покушај пљачке грађана Чачка. То између осталог потврђују и изнете неистине, доиста врло нелогичне, директора Ћаловића и градоначелника Тодоровића: да град може да уђе у посед, а истовремено може котларнице на дрвну сечку да пружи као гаранцију банкама за кредитно задуживање ( директор ЈКП Чачак), и да овим топланама неће бити нарушен квалитет ваздуха у Чачку (Милун Тодоровић)”, изјавила је Марковић. 

Она је објаснила и то шта је све спорно у овом пројекту.

“Као највећу лаж, приказују све као замену котларница на гас: да се 55 MW садашњих на гас ( котларнице Љубић кеј и градска главна) замене са 7+1= 8 MW на дрвну сечку, што је у најмању руку вређање интелигенције грађана Чачка! Председник Скупштине града Чачка није ни знао за коју је тачку подигао руку на седници Скупштине града и гласао. То што је Управа за урбанизам одбила захтев да се урбанистички пројекат потврди, а град Чачак упркос томе расписује јавну набавку могло би бити да градом Чачком не управља градоначелник, и ЈКП Грајањем директор, већ НЕКО  телефонским инструкцијама из Београда. Могло би значити да је стигла наредба да се град Чачак уведе у дужничко ропство, да се намире велики апетити бившег директора једне канцеларије, а сада министра…Могло би значити да два руководиоца, један града, други јавног предузећа немају довољно храбрости да (бирајте име) лобију кажу НЕ, нећемо то да радимо, јер ми волимо Чачак. А можда значи да не воле Чачак, ни суграђане с којим живе у овом граду”.

“Када би грађани знали ко су чланови комисије за спровођење овог пројекта, можда би се побунили. Зато се власт у овом тренутку брани ћутањем, и зато нема ни јавне презентације пројекта, ни јавне расправе о овом штетном коруптивном пројекту”, закључила је Виолета Марковић.