Народна странка

Народна странка Бујановац: Неправилан ребаланс буџета

Народна странка Бујановац: Неправилан ребаланс буџета

Ребаланс буџета у општини Бујановац је само показао да поједини албански политички лидери и не помишљају на нормалан суживот са Србима и Ромима у Бујановцу.

Од 72 милиона динара, на пројекте у српским срединама иде само 11,5 милиона, а у тој  суми се налазе пројекти који се само провлаче из годину у годину и никад се не заврше већ служе само председнику општине Нагипу Арифију да покаже да бар мрвицу одваја из буџета за Србе.

На народском језику би се рекло он нашим каменом лупа нас у главу .

Председник општине се понаша као да је општина његова приватна својина и да он некоме даје  средства. Не плаћа ни рачуне за месне заједнице где живе Срби, па очекивање да се изгради неки пут или мост – то је мисаона именица.

Поставља се јасно питање да ли се ово може спречити и да ли се може другачије радити. Наравно да може! Али је за то потребна политичка помоћ и воља која долази из Београда.

Треба тражити од сваке надлежне инспекције да провери сваку сумњиву трансакцију и тендер у општини.

Треба, преко надлежних министарстава, тражити изградњу и реализацију пројеката у српским срединама.

Поставља се питање: Ко то треба да тражи?

Ми у Бујановцу имамо потенцијалног посланика господина Митровића који је тренутно на клупи за резервне играче у СНС-у, па ако га позову пред крај утакмице играће мало.

Али ми немамо времена да чекамо да Вучић отвори Гумопластику и кланицу Југокоп и да се сети Бујановца уочи избора.

Народна странка Бујановац већ на следећем заседању у скупштини Србије затражиће да се формира посебан одбор за општине Бујановац Прешево и Медвеђу који ће проверити рад у овим општинама као и рад и расподелу средстава из координационог тела.

Саша Арсић 
председник ОО Народне странке у Бујановцу
и регионални координатор за Пчињски округ