Народна странка

Народна странка Бујановац: Кршење закона у Дому здравља

Народна странка Бујановац: Кршење закона у Дому здравља

Општински одбор Народне странке Бујановац истиче да Србима у Бујановцу није потребан Аљбин Курти да би се осећали непожељно, довољни су и кадрови Српске напредне странке у Бујановцу.

Вршилац дужности директора  Дома здравља у Бујановцу после 2 године и поред тога што се крши закон о именовању в.д. директора не даје сагласност да се радницима хитне помоћи плати један радни дан у децембру на име оних радника који у том месецу славе крсну славу, и поред тога што тај дан по закону о раду у Републици Србији треба бити плаћен као плаћено одсуство.

Да ли в.д. директор жели да се одрекнемо крсне славе? Да ли немамо права као остали верници у Србији?

Тако су Турци радили за њихово време желећи да Србе одрекну своје вере, да ли је то време дошло поново за Србе у Бујановцу?

Начелник финансија у општини Бујановац Бобан Павловић упорно ћути на нерационалну поделу буџета за 2022 годину где Српска заједница добија једва 10 до 15 одсто за инфраструктурне пројекте као и за све остале субвенције.

Поставља се јасно питање како то да кадрови СНС-а остају на функцијама у општини, а не реагују на такве ствари које директно утичу на нестанак Срба са ових простора. Како то да ће преко стручне праксе, ево живи били па видели, у Дому здравља Бујановац бити примљено 80 одсто Албанаца и 20 одсто Срба. 

Ко даје новац за општински буџет? Албанија или Србија?
Ко одлучује ко ће бити примљен за стручну праксу? ВД директор Дома здравља или општина?

Дом здравља конкурише, а након конкурса и добијања сагласности за одређени број полазника стручне праксе директно по закону, а комисија Дома здравља Бујановац одлучује ко ће бити примљен.

Не замајавајте више народ у Бујановцу јасно је у ком правцу плови ваш брод.

Ми ћемо наћи решење да све што није по закону, а ради се у општини Бујановац, буде  кажњено по закону Републике Србије и свако ко се огрешио о закон  отићи ће тамо где му је место.

Саша Арсић
председник Одбора Народне странке у Бујановцу 
регионални координатор НароднесСтранке за Пчињски округ